Junior automationsingenjör

Uppdragsbeskrivning

Junior Automationsingenjör

Vi söker fler ambitiösa automationsingenjörer, både tjejer och killar till vårt dream-team och vill ha dig med!

Vårt bolags första 2 år har gått över alla förväntningar. Vi har ökat från 3 till ett 40-tal anställda och har byggt upp goda relationer och affärer med de flesta av de främsta automationskunderna i södra Sverige och ett antal till norröver. När nu kunder och affärer blir fler och fler rekryterar vi ytterligare.

Vi är ett smart, agilt, jämställt och hållbart företag som bygger vår framgång på riktigt duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar samt naturligtvis en djup förståelse för kundens behov och önskemål. Hos oss på Sigma kommer du att ha ett stort inflytande över din utveckling och omges av kompetenta, ambitiösa och roliga tjejer och killar med gedigen erfarenhet och ett brinnande teknikintresse.

Nya perspektiv skapar energi och kreativitet. Därför har vi valt att sitta mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på.

Vi är en del av Sigma-koncernen med över 4000 anställda i totalt 12 länder.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i våra utmanande och tekniskt avancerade projekt till marknadsledande kunder med projektering, systemering, programmering, verifiering och idrifttagning och bli kundens hjälte. Naturligtvis alltid inom automation men också digitalisering bland annat i form av vertikal integration av våra kunders olika system
 • Delta i support- och serviceåtaganden till våra kund
 • Delta i försäljning med teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för effektiviserad engineering och förbättrad kvalitet
 • Jobba med ABB 800xA eller Siemens olika miljöer. Oftast med fördjupning inom en plattform men inemellan prova något nytt
 • Tillsammans med vår systeravdelning för digitalisering och övriga Sigmabolag eller i egen regi leverera digitalisering i form av vertikal integration av automation, produktionssystem, labsystem och affärssystem, mm.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i din yrkesroll ser vi att du har:

 • En relevant teknisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör eller yrkeshögskola alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik och viljan att ständigt utvecklas och lära dig nytt
 • Vi jobbar både med lokala men också globala kunder därför krävs goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Tycker du om att ta ansvar, prestera och leverera och tillhöra ett roligt och mycket kompetent gäng kommer du att trivas fantastiskt bra.

Har du en inneboende nyfikenhet och intresse för affärer är det ett stort plus.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta med de främsta företagen. Projekten/uppdragen försöker vi alltid anpassa till dig så att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Du kommer i takt med din utveckling ges möjlighet att ta mer och mer eget tekniskt ansvar. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor, kompetenta kunder och med dessa ett aktivt erfarenhetsutbyte.

Hos oss är våra medarbetare alltid i centrum. Vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport. Vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling för verksamheten och våra medarbetare.

Utöver detta erbjuder vi:

 • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
 • Förmånsprogram via vår partner Benify
 • Flexibla arbetstider
 • Betald övertid enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
 • Kollektivavtal via Almega
 • Aktiviteter och utbildningsresor med Sigma och kollegorna

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi växer såväl kompetensmässigt som socialt. Att hitta rätt arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt bra villkor är basen i vårt erbjudande till dig.

Då vi har ett löpande urval till tjänsterna, ser vi gärna att du skickar din ansökan så fort som möjligt.

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och -ingenjörstjänster.

Sigma Industry Solutions är i dagsläget ett 40-tal anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med närmre 5000 anställda och 39 kontor i 12 länder.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer.

Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

Mer information

Magnus Grenthe
+46705509699
magnus.grenthe@sigma.se

Tjänst

Junior automationsingenjör

Kompetensområde

El & Automation, Digitalisering, Digitalisering

Plats

Malmö

Svar senast

2021-11-30

Ansök nu