Underhållsingenjör till producerande industri

Uppdragsbeskrivning

Vi söker efter drivna och ambitiösa ingenjörer som vill vara delaktiga i att vidareutveckla området Underhåll på vår produktionstekniska avdelning! Vi ser ett ökande behov på marknaden där producerande bolag står inför olika utmaningar i sina produktioner och då krävs ett välfungerande underhållskoncept för att kunna bibehålla samt expandera sina kapaciteter.

Vill du vara med och hjälpa dem uppnå en driftsäker produktion?

På Sigma industry är våra goda kundrelationer en hög prioritet, därigenom är det också viktigt för arbetet inom Underhåll. Som sökande till denna tjänst ser vi att du har ett engagemang att inspirera både kollegor och kunder att satsa på underhållsutveckling.

Grundläggande kvalifikationer

I din roll som Underhållsingenjör kommer du att arbeta med förebyggande- samt avhjälpande underhåll och planeringen utav dessa för att optimera utrustningarnas tillgänglighet och kostnader. Du kommer även att vara delaktig i reservdelsanskaffning och därmed ha kontakt med lager och inköp. Dessa områden är väsentliga eftersom all underhållsverksamhet bygger på säker tillgång till rätt reservdelar i rätt tid. Utöver detta så initierar och deltar du i löpande förbättringsinitiativ och övervakar utrustningarnas prestanda. Utförande av rotorsaksanalyser och skapande av lösningsförslag kan vara andra återkommande arbetsuppgifter för dig.

Sammanfattningsvis kan du komma att arbeta med:

 • Utredningar inför investeringar (kostnadsuppföljningar)
 • Produktionsuppföljning (Kvalitet, Kapacitet, Kostnad)
 • Förebyggande underhåll, reservdelshantering, lagerhantering (TPM - Total Productive Maintenance)
 • Underhållspyramiden, (TPM)
 • CMMS - Computerized Maintenance Management System (sv. UHS)
 • Kritikalitetsbedömning och felsökningar
 • Ständiga förbättringar (Lean, 5S etc.)

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Som person är du ambitiös, har stark drivkraft, hög social kompetens och strävar efter att leverera ditt yttersta. Du är lyhörd för kundens/uppdragens behov och kan snabbt anpassa dig till företagskulturen. Du tycker om att lära av andra, eliminera problem och strukturera information. Det är viktigt att du agerar för ditt välbefinnande och gruppens utveckling.

Vi söker dig:
- med relevant teknisk utbildning på högskoleingenjörsnivå,
- med minst 3 års dokumenterad erfarenhet inom området underhåll och/eller produktion,
- med erfarenhet av planering och beredning av olika arbeten/projekt,

- som jobbat aktivt med 5S-metoden (ordning och reda) i uppdrag/projekt,
- med goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Erfarenhet inom produktionsteknik, produktionsplanering, service och underhåll, driftsättning, felsökning, optimering, är meriterande.

Erfarenhet inom systemet MaintMaster eller motsvarande är en stor fördel.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Utöver detta erbjuder vi:

 • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
 • Förmånsprogram via vår partner Benify
 • Flexibla arbetstider
 • Betald övertid enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
 • Kollektivavtal via Almega

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig om en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

 • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
 • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
 • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Joakim Brandt
+46704699688
joakim.brandt@sigma.se

Tjänst

Underhållsingenjör till producerande industri

Kompetensområde

Beräkning & Simulering, Industridesign & Ergonomi, Produktionsutveckling inkl. Logistik, El & Automation, Provning & verifiering, Projektledning, Drift, underhåll och infrastruktur, Test och kvalitet, Verksamhetsanalys, Kravhantering & Verksamhetsutveckling, Projektledning, Automation

Plats

Helsingborg, Lund, Malmö, Hässleholm

Svar senast

2021-12-12

Ansök nu