Erfaren beräkningsingenjör

Uppdragsbeskrivning

Just nu söker vi en erfaren beräkningsingenjör med stort intresse för marin högteknologi.

Vill du vara med och arbeta i ett intressant projekt som verkligen ligger i framkant?

Som beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt arbetsområde kommer spänna över de flesta discipliner inom strukturanalys. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men måste på ett kreativt och konstruktivt sätt interagera med konstruktion och produktion i olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar såväl statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna och Hypermesh.

Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare med fokus på att leverera ett jobb som överträffar kundens förväntan.

Då vi har ett löpande urval till tjänsten, är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen.

Grundläggande kvalifikationer

Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, eller teknisk fysik, med inriktning mot strukturanalys

Minst 5års relevant arbetslivserfarenhet

B-körkort

Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett måste, i så väl tal som skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

- God förståelse av grundläggande kontinuummekanik

- God erfarenhet av implicita och explicita hållfasthetsberäkningar med hjälp av FEM och ovan nämnda programvaror

- Erfarenhet av att arbeta tvärdisciplinärt

- God pedagogisk förmåga

- Erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprogram och produktutvecklingsprocesser

- Förmåga att prioritera bland och hantera flera projekt parallellt

- Meriterande är om du har erfarenhet av marina system, kompositmaterial, MATLAB, Mathcad samt programmering tex Python

Som person ser vi att du har en hög social kompetens och är både självgående, drivande samt noggrann i ditt arbete. Du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska

Vi erbjuder

Hos oss står alltid konsulten i centrum, vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport, vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling, vilket bidrar med det samma för våra konsulter.

Utöver detta erbjuder vi:

  • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
  • Förmånsprogram via vår partner Benify
  • Flexibla arbetstider
  • Betald övertid enligt kollektivavtal
  • Friskvårdsbidrag
  • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
  • Kollektivavtal via Almega

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig som en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

  • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
  • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
  • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Göran Persson
+46725002028
goran.persson@sigma.se

Tjänst

Erfaren beräkningsingenjör

Kompetensområde

Beräkning & Simulering, Mekanikutveckling, Projektledning, Management

Plats

Karlskrona

Svar senast

2022-05-22

Ansök nu