Kvalitetsingenjör

Uppdragsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill arbeta med kvalitetsarbete med teknisk koppling och bli en del av ett vinnande lag!
Vi letar nu efter personer med dokumenterade erfarenheter inom kvalitetsarbete och leverantörskvalitet med ett starkt teknikfokus och stor simultankapacitet. Rollen kan innebära arbete inom flera delar av försörjningskedjan hos våra kunder med olika mognadsgrad av nuvarande kvalitetsarbete. Det kan alltså innefatta;

  • Kartläggning av kvalitetsrelaterade processer, såsom avvikelsehantering, analysering och uppföljning
  • Utformning och implementering av uppdaterade arbetsmodeller, beskrivningar och rutiner
  • Sammanställning av kassationsärenden och rotorsaksanalyser
  • Framtagning och hantering av teknisk dokumentation med rätt kravmassa
  • Framtagning av preventiva åtgärder för kassationsrisker
  • Hantering av reklamationer från kund eller emot leverantör
  • Beräkningar av kostnader för bristande kvalitet samt besparingspotential

Du kommer jobba med att tillse att man uppfyller kravställningar både från kunder, internt och gällande regelverk för aktuell industri. Du får en viktig roll i att utveckla kvalitetsarbetets helhet samt ansvara för dess implementering och utvärdering. Du behöver ha med dig dokumenterad erfarenhet av vedertagna kvalitetssystem och processer. Övrig erfarenhet inom utvecklings- och/eller produktionsmiljö är meriterande.
För att lyckas i denna roll bör du som person vara engagerad, noggrann och drivas av utmaningar, samt känna dig bekväm i att ta ett stort ansvar. Det är av stor vikt att du har en positiv och social sida som borgar för navigeringen och kommunikationen i organisationen samtidigt som du lägger stort värde i att efterfölja processer och regelverk.
Att arbeta både självständigt och i team ser vi som en självklarhet.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Grundläggande kvalifikationer

Teknisk utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå, exempelvis Maskinteknik, Kemi-/Processteknik, Bioteknik, eller Industriell Ekonomi med inriktning Supply Chain Management

Ett krav för rollen är väldigt goda kunskaper i både svenska och engelska, så väl i tal som skrift.

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Grundläggande kunskaper inom konstruktion, tillverkningsmetoder och kvalitetssäkring är meriterande.

Erfarenhet av kvalitetsarbete och processer i ett R&D intensivt företag värdesätts också.

Yrkeserfarenhet av att aktivt arbeta med gällande ISO standarder och regelverk är ett måste för att lyckas i rollen. I första hand söker vi dig som har 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Joakim Brandt
+46704699688
joakim.brandt@sigma.se

Tjänst

Kvalitetsingenjör

Kompetensområde

Mekanikutveckling, Produktionsutveckling inkl. Logistik, Life Science, QA & Validering

Plats

Helsingborg, Lund, Malmö

Svar senast

2022-06-30

Ansök nu