Lead Mechanical Engineer

Uppdragsbeskrivning

Backer AB i Sösdala söker nu en Lead Mechanical Engineer, dvs. en senior konstruktör/produktutvecklare som leder och deltar i konstruktions- och utvecklingsarbetet och driver tekniska designaspekter från projektstart till produktlansering i Backers produktutvecklingsprojekt.

Syftet är att kunna möta de många utmaningar det innebär att utveckla nya affärer och produkter till nuvarande och blivande kunder inom vårt strategiskt viktiga segment automotive. Vi ser därför ett stort värde i att du har erfarenhet från produktutveckling relaterad till just automotivebranschen.

Arbetet bedrivs i tvärfunktionella projektteam, som oftast består av flera olika funktioner och discipliner, inklusive konstruktörer samt mjuk- och hårdvaruutvecklare. Det ställer därför höga krav på god kommunikations-, samordnings- och samarbetsförmåga hos samtliga deltagare.

Som Lead Mechanical Engineer i en projektgrupp äger du det fulla ansvaret för den mekaniska konstruktionen - från koncept till detaljkonstruktion. I rollen är det därför avgörande att kunna läsa, förstå och omsätta specifika kundkrav och övriga dokument samt att kunna ta till sig motsvarande information från övriga discipliner och föra den vidare till de konstruktörer som ska arbeta med de mekaniska delarna av konstruktionen.

Grundläggande kvalifikationer

Rollen som Lead Mechanical Engineer bedömer vi lämpligast passar dig som är civilingenjör inom maskinteknik, mekatronik eller motsvarande, tycker om att leda och driva utveckling i tekniska projekt, har arbetat som konstruktör och/eller produktutvecklare i minst 10 år och under minst 5 av dessa har specialiserat dig inom automotive.

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

För att passa för rollen krävs i övrigt:

  • Erfarenhet av att leda kvalificerat konstruktionsarbete
  • Goda kunskaper i CAD-verktyg (Creo eller motsvarande) och i PDM-system (Windchill eller motsvarande).
  • God förståelse för de krav som ställs enligt IATF och metodkunskap inom APQP och DFMEA
  • Goda kunskaper i produktutveckling och tillverkningsteknik.
  • Goda kunskaper i engelska och företrädesvis även svenska
  • God förståelse för simulering (flödes- och mekaniksimulering)

Vi erbjuder

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 400 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

Mer information

Göran Persson
+46725002028
goran.persson@sigma.se

Tjänst

Lead Mechanical Engineer

Kompetensområde

Mekanikutveckling

Plats

Hässleholm

Svar senast

2022-10-03

Ansök nu