Materialingenjör/ Material Engineer

Uppdragsbeskrivning

Just nu söker vi en materialingenjör till en av våra spännande kunder här i Jönköping och kunden är dessutom världsledande inom sitt områden.

Vi är inte begränsade till några affärsområden eller kunder, utan samarbetar öppet mellan avdelningar och bolag. Detta innebär stora möjligheter till omväxlande och utmanande uppdrag inom de områden och hos de kunder som du tycker är intressanta.

Som konsult hos oss får du stora möjligheter att vara med och påverka både din vardag och din framtid, vi vill att våra konsulter ska känna att arbetet är både utvecklande och utmanande.

Rollen är i detta fall för ett specifikt uppdrag och det är viktigt att du besitter rätt kompetens.

Vi söker dig som är en nyfiken och engagerad materialingenjör som gillar test och provning och att undersöka samt analysera vad som händer med olika material och materialstrukturer under olika testförfaranden. Du skall vara en lagspelare men även kunna arbeta på egenhand. I uppgifterna ingår även att utveckla nya och befintliga testmetoder, samt att dokumentera både metoder och provning.

Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som har en god teknisk förståelse och kan leverera ett jobb som överträffar kundens förväntan.

Uppdrag Beskrivning Materialingenjör

Exempel på arbetsuppgift:

 • Karakterisering av belagda metallprover i laboratorium
 • Utvärdering av prestanda och egenskaper i laboratorie- & produktanvändning
 • Utveckling av nya & befintliga testmetoder
 • Ägarskap till planering och dokumentation av Laboratorietester Erforderliga färdigheter eller tekniker.
 • Erfarenhet från testning. Grundläggande kunskap om metallografisk provberedning, tester & metoder.

Låter detta intressant så tveka inte att ansöka eller kontakta oss för mer information.

Grundläggande kvalifikationer

Vi söker dig som är insiktsfull i hur du arbetar och vad du behöver för att kunna arbeta på bästa sätt. Du har en god analyseringsförmåga och gillar problemlösning. Utöver dessa kvalitéer tror vi att du även uppfyller några av punkterna nedan:

 • Akademisk examen, Civil- eller högskoleingenjör, inom kemi, material- eller maskinteknik
 • Kunskap om material och processer för tillverkning av mekanisk utrustning och stor förståelse för krav som ställs på de produkter som levereras
 • Du ska ha tidigare erfarenheter av provnings- och utvecklingsarbete, och grundläggande kunskap inom metallurgisk testning, d.v.s. provförberedelse, provning och metodik.
 • Erfarenhet eller kunskap inom metalliska material och beläggningar är meriterande, liksom erfarenhet av SEM (svepelektronmikroskop).
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Du skall vara en driven ingenjör som brinner för att undersöka och analysera vad som händer under och efter provning. Arbetet kan bedrivas både i grupp och på egenhand och därför förutsätts du ha en god planeringsförmåga, vara lösningsorienterad och ha god samarbetsförmåga. Du ska ha lätt för att själv ta initiativ och du gillar ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Då arbetets innehåll kan variera över tiden förutsätts du vara flexibel och beredd på att kunna lösa en mängd olika uppgifter.

Det är meriterande om du är tekniskt lagd och gillar att arbeta både akademiskt och fysiskt.. Erfarenhet inom området metalliska material, korrosion, komposit och polymerer är meriterande liksom doktorsavhandling inom material.

Vi erbjuder

Hos oss står alltid konsulten i centrum, vår affär är uppbyggd kring vår förmåga att anställa och utveckla de bästa förmågorna inom våra områden.

Som privatägt bolag tittar vi inte på börskursen eller förbereder inför nästa kvartalsrapport, vi fokuserar istället på stabil och långsiktig utveckling, vilket bidrar med det samma för våra konsulter.

Utöver detta erbjuder vi:

 • Distanskostnadsersättning vid arbete utanför kontoret
 • Förmånsprogram via vår partner Benify
 • Flexibla arbetstider
 • Betald övertid enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Bonus vid tips om rekrytering eller uppdrag
 • Kollektivavtal via Almega

För att våra konsulter ska trivas så bra som möjligt och känna sig som en del av Sigma, även när man är placerad i kundens organisation, anordnar vi:

 • Återkommande avdelningsmöten och aktiviteter
 • Kompetensutveckling på konferenser och bolagsträffar
 • Tillställningar och fester vid olika tillfällen under året

Som konsult hos oss får du arbeta tillsammans med de främsta utvecklingsintensiva företagen inom svensk industri. Uppdragen anpassas alltid i möjligaste mån, för att nivån ska bli så utvecklande och stimulerande som möjligt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor och ett aktivt erfarenhetsutbyte. Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och korta beslutsvägar. Gemenskap, engagemang och glädje är viktiga element som vi anser skapar trivsel.

Sigma Industry South AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna.

Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa uppdrag samt ett tätt samarbete mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare. Skulle du vilja utvecklas i denna miljö?

Mer information

Jimmy Ek
+46703930401
jimmy.ek@sigma.se

Tjänst

Materialingenjör/ Material Engineer

Kompetensområde

Beräkning & Simulering

Plats

Jönköping

Svar senast

2023-01-16

Ansök nu