Underhållsingenjör till Backer AB

Uppdragsbeskrivning

För Backer AB's räkning söker vi nu en Underhållsingenjör.

Gillar du jobba med människor och maskiner? Är du en person med högt engagemang och positiv inställning? Får du energi av att jobba tillsammans med kollegor för att hitta bättre lösningar framåt? Om svaret är ja, fortsätt läsa, för det kan vara så att vi har en perfekt roll för just dig! Underhållsfunktionen består av cirka 15 personer som arbetar med underhåll och service av maskinparken inom framför allt produktionen av element samt systemprodukter.

Som Underhållsingenjör blir du en central del i att utveckla vårt arbete med förebyggande underhåll och ständiga förbättringar. Du kommer driva utveckling av våra underhålls-processer och utrustningar, med fokus på den tekniska tillgängligheten. Du kommer vara delaktig i investeringsprojekt och förberedelser inför produktionsstart. Tätt samarbete krävs med produktionen, produktionsteknik, kvalitetsavdelning, projektavdelning samt leverantörer av utrustning. Du kommer att vara direkt underställd vår underhållschef. Tjänsten är en vital funktion i vårt underhålls arbete och utveckling av vårt arbetssätt för att reducera antal tekniska störningar. Exempel på utrustningar och teknikområden i vår process; pressar, stansar, svets och lödningsutrustning, robotiserade automationsceller, fyllutrustningar, skruvdragarteknik och vision teknik med mera. Du blir en viktig del i vårt lagbygge.

Grundläggande kvalifikationer

Vi tror att du har en relevant utbildning och god erfarenhet av att utveckla automatiserade underhålls-processer. Du har en fallenhet för att se olika typer av lösningar på tekniska utmaningar, samt bidrar till att vi som grupp kan utvecklas. PLC-vana och erfarenhet av AM-service är meriterande. Vi lägger stor vikt vid din tekniska kunskap och erfarenhet i denna tjänst.

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Som person är du självständig och initiativtagande vilket skapar framdrift både för ditt eget och teamets arbete. Då du verkar i en roll med mycket kontakt med produktionsverksamheten är din kommunikativa förmåga mycket god, du är lyhörd och anpassningsbar samtidigt som du tydligt framför ditt budskap. Du är självklart uthållig och stresstålig och du gillar att se målet borta i horisonten, staka ut riktningen och kavla upp armarna för att nå dit. Vi söker en lagarbetare som inom uppdraget vill leda sin del av laget, inte är främmande för att jobba praktiskt då det behövs, samt har ett gott ordningssinne och administrativ förmåga för projektdokumentation och instruktioner.

Vi erbjuder

Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 325 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering.

Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika.
Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer.
Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

Mer information

Göran Persson
+46725002028
goran.persson@sigma.se

Tjänst

Underhållsingenjör till Backer AB

Kompetensområde

Produktionsutveckling inkl. Logistik

Plats

Hässleholm

Svar senast

2023-03-27

Ansök nu