Avdelningschef - Sigma Industry Solutions

Uppdragsbeskrivning

Vi är glada, men inte nöjda... Det går bra för oss, vi har fin tillväxt och ser ett stadigt behov av att bygga vidare, men vi saknar dig, en driven person med entreprenörsådra som är intresserad av att ta en chefsroll och hjälpa oss att bygga framtiden. Har du bockat av dessa ”grundrekvisit” så vill vi gärna att du läser vidare och tar chansen att bli en del av oss. Här har du en ypperlig möjlighet att komma in i ett härligt gäng, ett nytt fräscht sammanhang, där du kan bidra och briljera inom de områden du redan är duktig på.

Vårt bolag, som är en del av Sigmakoncernen, startades med driv och entusiasm i slutet på 2019 då vi, precis som alla andra, var helt ovetande om att det var en pandemi annalkande. Trots utmaningar på vägen har vi tacksamt nog redan från start haft tre fantastiska år. Vi har gått från noll till ett 50-tal fenomenala medarbetare och samtidigt byggt upp starka relationer och en solid kundbas med flertalet av Sveriges större kunder i branschen. Spännande resa och vi har haft riktigt kul under tiden. Nu vill vi ha din hjälp att växla upp ytterligare.

Vilka är vi?

Vi anser oss vara ett smart, agilt, jämställt och hållbart företag som bygger vår framgång på duktiga medarbetare, delaktighet, inflytande och korta beslutsvägar. Vi är det mindre "familjära" bolaget med de stora Sigmamusklerna. Hos oss är det okomplicerat, vi hoppar över storbolagsmentaliteten, vindlande hierarkier och tung internpolitik, vi föredrar en platt organisation med nära och involverade medarbetare. Vi är övertygade om att det håller klart bättre i längden och är betydligt trevligare. Vi gillar när det är lite puls och har därför valt att ha vårt kontor mitt i Malmö city, på Gamla Väster, i direkt anslutning till Malmö Live, Centralstationen, torg, parker, kanaler och allt annat en citykärna bjuder på.

Vem är du?

Ett signifikant karaktärsdrag är entreprenörskap och en vilja att driva saker till det bättre. Vi ser dig vidare som en social och trygg ledare med bra förståelse och erfarenhet från konsultverksamhet och rört dig i automations- & digitaliseringssammanhang. Man kan mycket väl vara lite mer duktig på det ena området, och mindre på det andra, bara det finns en vilja att snabbt lära sig mer av det man saknar. Om du har nyfikenhet, passion för samarbete, försäljning och utveckling, så kommer du att älska att jobba med oss. Vi lovar, det kommer att bli en kul och utvecklande resa!

Här är vad jobbet handlar om:

En möjlighet att skapa ett eget konsultteam i tät symbios med våra andra automations- & digitaliseringsteam. Att skapa en hållbar och långsiktig utveckling av såväl människor som affärer, intresse att göra saker på traditionellt sätt likväl som annorlunda med ny approach, driva förändring och samtidigt driva förbättringar inom det som redan är bra. Använda dig av dina personliga egenskaper där du vet att du är som bäst.

Du kommer att vara en betydelsefull spelare hos oss, bidra, skapa drivkraft och leverera såväl personliga som ekonomiska resultat inom ditt område.

Det här gäller:

Du kommer under stor frihet och självständighetsgrad att vara ansvarig för att bygga upp och vidareutveckla en automationsavdelning. Din uppgift är att ansvara över och skapa ditt eget team av medarbetare med en affärsbas som utgörs såväl av våra gemensamma befintliga som nya kunder. Du driver din avdelning i tätt samarbete med våra andra avdelningar. Hos oss är vi starka och som bäst när vi jobbar tillsammans!

Som du säkert har koll på innebär en chefstjänst som denna att du har ansvar för din avdelnings försäljning, dess affärer, budget, personal, medarbetarsamtal och allt annat kul som hör till. Våra anställda har en hög kompetens inom automation och digitalisering och vi har även ett flertal certifierade specialister. Samtliga behöver en utvecklande och lyhörd chef till stöd och bollplank. Vi har en stor del in-house projektleveranser, men även en avsevärd del löpande uppdrag som utförs antingen hos kund eller på vårt kontor.

I den här rollen kommer du att rapportera till VD och vara en del av vår ledningsgrupp. Din tjänst är formellt placerad på vårt kontor i Malmö där vi gärna befinner oss när jobbet inte görs bättre någon annanstans. Resor i jobbet ingår såklart när så behövs.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och gillar att bidra till att vi alla växer såväl kompetensmässigt som socialt.

Grundläggande kvalifikationer

För att trivas i rollen har vi listat ett antal saker som kan vara en fördel att ha med sig i bagaget:

  • Erfarenhet från konsultsektorn
  • Erfarenhet av att leda team, utveckla personal och rekrytera rätt medarbetare
  • Teknikintresse (ingenjörsutbildning) med vilja och nyfikenhet att utvecklas
  • Bra energi, social och resultatorienterad
  • Brett kontaktnät
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande färdigheter, egenskaper och erfarenheter

Vi ser gärna att du har en strukturerad helhetssyn på ditt arbete, att du gillar och är en lagspelare som får energi av samarbete, människor, dynamisk processer och en entreprenöriell företagskultur. Du behöver - precis som oss andra - inte kunna allt, men du behöver ha en vilja att lära och lära ut!

Vi erbjuder

Som chef hos oss får du arbeta med de främsta företagen och riktigt trevliga kollegor i en härligt utvecklande miljö. Vårt företag och vår kultur präglas av entreprenörskap. Gemenskap, engagemang, jämställdhet och glädje är viktigt, på riktigt, för oss.

Vi kommer att ha ett löpande urval till denna tjänst, så vila inte på hanen och hoppa därför över finliret med de sista raderna på ditt CV, viktigare att du visar ditt intresse så tar vi det därifrån. Ser gärna att du skickar in din ansökan så snart du kan, eftersom vi vill att du börjar så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sigma Industry Solutions arbetar med avancerade och utmanande projekt inom områdena automation och digitalisering för industri, infra, energi och process. Som komplement erbjuder vi specialist, support- och ingenjörstjänster. Vi är i dagsläget runt 50 anställda och ingår i Sigmakoncernen som är en privatägd koncern med cirka 5 000 anställda och 66 kontor i 16 länder. Kombinationen av lång branscherfarenhet, stort engagemang, interna och externa projekt/uppdrag samt ett nära samarbete mellan Sigmas olika bolag och verksamheter skapar såväl möjligheter som ett unikt branschöverskridande växthus för ingenjörer. Med mångfald, delaktighet och entreprenörskap stärker och utvecklar vi vår verksamhet och våra medarbetare.

Mer information

Ola Boreson
+46705252527
ola.boreson@sigma.se

Tjänst

Avdelningschef - Sigma Industry Solutions

Kompetensområde

El & Automation, Provning & verifiering, Projektledning & Management, Projektledning, Mjukvaruutveckling inbyggda system, Systemdesign, Systemutveckling, Drift, underhåll och infrastruktur, Projektledning, Software development, Digitalisering, Automation, Sales and Marketing

Plats

Malmö

Svar senast

2023-04-02

Ansök nu